ZABOK – Danas je u Zaboku u sklopu koordinacije udruga osoba s invaliditetom održano svečano uručenje financijskih sredstava Udruzi invalida Zlatar koje je prikupilo Društvo francusko-hrvatskog prijateljstva.

Društvo je zajedničkim radom nesebičnih ljudi s hrvatske i francuske strane prikupilo iznos od 3.060,00 eura i odlučilo ih donirati osobama s invaliditetom u Krapinsko-zagorskoj županiji. Jean Claude Dumont, predsjednik Društva uručio je sredstva Davoru Brliću, predsjedniku Udruge invalida Zlatar, Davoru Brliću. Prema Brlićevim riječima dobivena sredstva bit će utrošena isključivo na projekt prijevoza osoba s invaliditetom kako bi bila na korist svima.

Treba spomenuti kako Krapinsko-zagorska županija već dugi niz godina uspješno surađuje s francuskom regijom L’Aisne, čiji je član skupštine te gradonačelnik grada Coucy le Chateua gospodin Jean Claude Dumont. Suradnja na kulturnoj razini dviju regija počela je još 2003., a službena Povelja o suradnji između naših dviju regija potpisana je 2008.godine. Gospodin Dumont kao predsjednik Društva francusko-hrvatskog prijateljstva jedan je od pokretača potpisivanja Povelje, a ujedno i dobitnik Povelje Krapinsko-zagorske županije 2009.godine.

Ova dugogodišnja suradnja suradnja, a posebno intenzivna komunikacija između dviju regija odvija se na području razmjene iskustava vezanih uz mogućnosti razvoja turizma koje su u domeni regionalnih samouprava, kroz analizu trenutnog stanja, uvida u aktivnosti kojima se pokušavaju razvijati destinacije uz korištenje strukturnih fondova, ulaganja u pojedine segmente pa sve do pravnih aspekata u bavljenju turizmom.

– Suradnja Krapinsko-zagorske županije s pokrajinom L’Aisne odvija se na kulturnom, umjetničkom i turističkom planu, a posebno smo zahvalni g. Dumontu na njegovom doprinosu i humanitarnim akcijama u ratno doba – istaknula je županica Sonja Borovčak.

Prenesen članak sa Zpress