Krapinsko-zagorska županija jedna je od prvih županija u Hrvatskoj koja je osnovala Povjerenstvo za osobe s invaliditetom KZŽ, a koje je već održalo svoju 1. sjednicu.

Na danas održanom Povjerenstvu u prostorima Centra za socijalnu skrb Krapina, prva točka dnevnog reda bilo je svečano potpisivanje Ugovora o sufinanciranju nabave vozila za prijevoz osoba s invaliditetom. Županija će kroz sedam godina isplatiti glavnicu kredita u iznosu od 135 tisuća kuna za automobil Udruge invalida Zlatar, a u svrhu kvalitetnijeg i učinkovitijeg provođenja Programa „Prijevoz osoba s invaliditetom na području Krapinsko-zagorske županije“. Ostatak troškova (naknade, troškovi registracije vozila) Udruga invalida Zlatar podmirit će sredstvima dobivenim prošle godine od Društva hrvatsko-francuskog prijateljstva.

Prilikom potpisivanja ugovora Davor Brlić, predsjednik Udruge invalida Zlatar, istaknuo je kako je u godinu i pol, koliko se provodi Program, prijeđeno preko 40 tisuća kilometara i prevezeno 608 osoba.

„Kupnjom manjeg vozila za pružanje jedne od najvažnijih socijalnih usluga za osobe s invaliditetom, odlučili smo racionalizirati troškove prilikom prijevoza. Udruga će tako raspolagati i kombijem i osobnim automobilom kako bi bili što fleksibilniji i dostupniji“, nadodala je županica Sonja Borovčak pozivajući i općine i gradove da se aktivno uključe u aktivnosti brige za osobe s invaliditetom na njihovom području.

Krapinsko-zagorska županija sukladno strategiji za osobe s invaliditetom sustavno vodi brigu o toj ciljnoj skupini pa je tako danas najavljeno mnogo projekata na tom planu, ali i onih za djecu i mlade.

Krapina, 14. veljače 2013.