Dana, 22.03.2013. u 09:00 sati, u prostorijama Udruge invalida Zlatar, Park Hrvatske mladeži 2, Zlatar; Ugovore o sufinanciranju zapošljavanja nezaposlenih osoba za 2 osobe, Ugovor o financiranju zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnom radu za 1 osobu i Ugovor o zapošljavanju kroz pojedinačne projekte za 1 osobu, potpisali supredstojnica HZZ PU Krapina Mirjana Jurman i predsjednik Udruge invalida Zlatar Davor Brlić.

Događaju je bila prisutna i županica KZŽ Sonja Borovčak koja je istakla da Županija podržava takve aktivnosti i da preporuča da udruge koriste mogućnosti zapošljavanja kroz javne radove. Jedna od provedbenih mjera iz Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja su i javni radovi.

Cilj zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnim radovima je, društveno korisnim radom potaknuti i ublažiti socijalne posljedice nezaposlenosti kroz suradnju jedinica lokalne samouprave i institucija u njihovom vlasništvu, nevladinih udruga te povećati motiviranost za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba i drugih ranjivih skupina nezaposlenih, s osobitim naglaskom na njihovu socijalnu uključenost.

Područja djelovanja su: skrb o starijima i nemoćnima u kućanstvu ili institucijama, skrb o osobama s invaliditetom, zdravstvena skrb, briga za djecu, pomoć djeci i mladima s poteškoćama, stanovanje, edukacija, revitalizacija javnih površina, turizam, kulturna baština, lokalni razvoj kulture, gospodarenje otpadom, gospodarenje vodama, zaštita i očuvanje prirode, kontrola onečišćenja i sl.