Koordinacija udruga osoba s invaliditetom koja obuhvaća sve aktivne udruge osoba s invaliditetom na području KZŽ održala je dana 21. lipnja sastanak u Centru za socijalnu skrb Krapina, kojem su prisustvovali predstavnici 9 od 10 udruga osoba s invaliditetom te zamjenica župana gđa. Jasna Petek u čijoj su ingerenciji društvene djelatnosti i rad s udrugama.

Tema sastanka bio je dogovor oko daljnjeg rada Koordinacije, a dužnost predsjednika koju je protekle dvije godine obavljao gdin. Davor Brlić preuzela je nova predsjednica gđa. Nada Smrekar, predsjednica Društva oboljelih od multiple skleroze KZŽ, također na mandat od dvije godine. Za zamjenika ponovno je izabran Dubravko Sopek, predsjednik Udruge invalida rada Krapina.

Cilj sastanka je bio upoznavanje sa dosadašnjim radom udruga, planiranim aktivnostima te kao najvažnije dogovor o međusobnoj suradnji i načinu na koji će Koordinacija djelovati ubuduće.

Na sastanku su iznijeti brojni problemi s kojima se udruge osoba s invaliditetom susreću u radu, kao što je nedostatak natječaja i nedostatna financijska sredstva, preko manjak zaposlenih osoba u udrugama i sl., a za naredni period dogovoreno je zajedničko istupanje u javnosti i planiranje zajedničkih projekata.