ZLATAR – Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije i Rotary Club Krapina organizirali su u Zlataru stručno predavanje na temu „Unaprjeđenje tretmana djece s teškoćama u razvoju i uloga senzorne sobe“. Kako je naveo predsjednik udruge Davor Brlić, u prostoru dobivenom od Doma zdravlja urediti će se rehabilitacijski centar koji će sadržavati logopedsko-defektološki kabinet, senzornu sobu i informatičku radionicu. Senzorna soba stajala bi 150 tisuća kuna, a logopedska oprema još 50 tisuća.

O značaju centra i senzorne sobe govorila je Tanja Cujzek diplomirani defektolog te ravnateljica Obiteljskog centra, istaknuvši da je senzorna soba, soba za stimulaciju osjetila koja se koristi u terapiji djece s raznim teškoćama u razvoju i omogućuje da dijete uči svim osjetilima i dovodi ga u raspoloženje za učenje te se u njoj postižu bolji rezultati koncentracije, pažnje i komunikacije. Krajnji je cilj osposobiti takvu djecu i mlade za samostalan život. Pomoć u realizaciji projekta obećao je Rotary Club Krapina.

Bivši predsjednik i sadašnji član Rotary Cluba Krapina Darko Varga najavio je da će klub organizirati humanitarna druženja kako bi se ušlo u realizaciju projekta koji bi osigurao kvalitetniji život djeci, a Ivan Zagorec, asistent guvernera sjeverozapadne regije Rotary Distrikta 1913, najavio je sastanak predsjednika klubova gdje će raspraviti kako pomoći ovom projektu.