Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, sa svojim zamjenicima Jasnom Petek i Anđelkom Ferek Jambrekom te pročelnicima upravnih odjela za prostorno uređenje, za gospodarstvo i poljoprivredu te za obrazovanje i kulturu, održao je jučer poslijepodne u Zlataru prvi uredovni dan za građane izvan svojeg ureda u Krapini. “Ovaj uredovni dan nastavak je onoga što smo radili Dunja Špoljar i ja kao saborski zastupnici vezano uz obilazak svih lokalnih jedinica, a cilj je da ljudi koji imaju odgovornost upravljanja općinom, gradom ili županijom budu dostupni svim građanima”, rekao je župan.

U Zlataru su jučer građanima bili na raspolaganju tri sata, a održali su i sastanak s vodstvom grada, odnosno gradonačelnikom, njegovom zamjenicom i pročelnikom te predsjednikom gradskog vijeća, vezano uz aktualne gradske probleme. “To je prije svega sanacija štete od poplave, za što je županija odobrila dodatnu pomoć u okviru svojih mogućnosti, kako za Zlatar tako i za sve općine gdje je proglašena elementarna nepogoda”, istaknuo je župan. Druga tema razgovora bio je dogovor oko prolongiranja obaveza koje grad ima prema županiji i poduzećima u vlasništvu županije.

Županija je te obaveze prvo prolongirala do šestog mjeseca 2014. godine, ali očigledno je da će taj rok produljiti do kraja naredne godine, da bi grad tek 2015. bio u mogućnosti početi isplaćivati svoje obaveze, rekao je župan. To je i podloga da se, bez pritiska plaćanja tih obaveza, može napraviti realan proračun za 2014. godinu. “Grad Zlatar ima dobru perspektivu, sadašnje rukovodstvo zna što želi za grad, samo im treba dati vremena. Trebat će im pomoć sigurno još čitavu 2014. i 2015. godinu, a županija će ih podržati”, zaključio je župan.

Ovu praksu izlaska iz krapinskog ureda na teren, županija će nastaviti i dalje, a u sljedećem krugu, nakon što obiđu svih šest bivših općinskih središta, uredovni dan će se organizirati u Maču ili Mihovljanu, najavio je župan.

Vrijeme predviđeno za građane jučer je iskoristilo troje Zlatarščana, koji su postavili pitanja vezana uz sanaciju štete od poplave, visinu porodiljne naknade za troje djece, dežurnog stomatologa na području županije, brzu cestu i organizaciju boravka djece u vrtiću. Uredovni dan županije u Zlataru iskoristio je i belečki župnik vlč. Mirko Borjan radi pomoći za sanaciju krovišta na crkvi koje je oštećeno u olujnom nevremenu te Udruga osoba s invaliditetom KZŽ.

Članak preuzet sa web stranice RADIO ZLATARA