Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije prisustvovala je 9. prosinca svečanom obilježavanju pete godišnjice rada institucije Pravobranitelja za osobe s invaliditetom.

U hotelu Westin održan je okrugli stol s temom: „Zaštita, praćenje i promicanje prava i interesa osoba s invaliditetom“. U pozdravnom govoru obratili su se Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Louisa Vinton, koordinatorica Ujedinjenih naroda i stalna predstavnica Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) Hrvatska, Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva, Vesna Škulić, povjerenica predsjednika Republike Hrvatske, Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih.

U panel diskusiji „Pet godina djelovanja: očekivanja izazovi i postignuća obratili su se: Anka Slonjšak, pravobraniteljica za OSI, Gordana Glibo, udruga HUPRT, i Zorislav Bobuš ispred Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske. Nakon svečanog izlaganja upriličen je domjenak za sve sudionike!