Udruga osoba s invaliditetom KZŽ 02. 12. 2014. sudjelovala je na okruglom stolu u Zaboku, na temu Financijska podrška Udrugama osoba s invaliditetom.

Okrugli stol je povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (03. 12. 2014.) organizirala  KZŽ u suradnji sa Koordinacijom udruga osoba s invaliditetom, odnosno sa predstavnicima svih Uduga koje djeluju na području KZŽ.

Dobrodošlicu prisutnima izrazila je zamjenica župana Jasna Petek te naglasila važnost suradnje jedinica lokalne samouprave s Udrugama osoba s invaliditetom, kako bi zajedničkom suradnjom poboljšali kvalitetu življenja osoba s invaliditetom.

Anica Ježić iz Ministarstva socijalne politike i mladih informirala je prisutne o financijskim potporama Ministarstva i najavila natječaje koji se planiraju sljedeće godine.

Stela Fišer Marković iz Vladinog Ureda za udruge govorila je o mogućnostima financiranja udruga iz Europskog socijalnog fonda.

Martin Jelačić iz Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske naglasio je važnost izmjena Zakona o udrugama kojima bi se propisala obveza financiranja udruga od strane regionalne i lokalne samouprave.

Anita Tušek iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Krapina prezentirala je aktivne mjere zapošljavanja iz nadležnosti Zavoda, fokusirajući se na paket mjera “I posebnost je prednost”, namijenjen upravo zapošljavanju osoba s invaliditetom.